Одржан осми фестивал науке у нашој школи

И ову календарску 2019. годину испратили смо лепим , занимљивим и корисним активностима.

Још крајем новембра завршена је акција „Поклонимо књигу библиотеци“. Одмах затим почела је и хуманитарна акција, која се годинама одржава у нашој школи. Ученици и наставници прикупили су  намирнице, одећу, хигијенска средства  и новац којим су којим су куповане сличне потрепштине за ученике наше школе који су слабијег материјалног стања.

Последња овогодишња манифестација била је „Фестивал науке“. Одржана је 27. децембра и обухватила је скоро све наставне предмете и велики број ученика и њихових наставника. Учествовали су ученици и млађих и старијих разреда. Теме поставки су биле разнородне. Свечаност је отворио школски хор потпомогнут музицрањем наших ученика који похађају и музичку школу. Млађи ученици су нам презентовали здрав начин живота и неправилну исхрану, а видели смо и кратку, али веома поучну представу под насловом „Црвена кућа“.  Старији  ученици  су обрађивали различите теме:  осамстогодишњицу  аутокефалности српске православне цркве,   Антарктик, Арктик, историју  фотографије, крајпуташе… Присуствовали смо занимљивим огледима из хемије,  драмској представи о Марку  Краљевићу, упознали се са занимљивом математиком…

Манифестацију су посетили многи родитељи, група ученика из ОШ „Милица Павловић“  и предшколци из оближњег вртића Мимиленд  и Колибри.

Заинтересованост за Фестивал била је велика и све је протекло  у најбољем реду и уз вишестрано задовољство свих посетилаца и учесника.

Контакт
Можете нас контактирати на неки од следећих начина:
  • Драгише Мишовића 245
  • 032 / 367 - 774
  • sveti.sava_os@mts.rs