Сатирично перо просветних радника

У пријатном амбијенту наставничке канцеларије у ОШ „Свети Сава“ у Чачку, посебно припремљеном за ту прилику, 29. 11. 2019. године, одржано је књижевно вече под насловом Сатирично перо просветних радника. И на овом, четвртом по реду, окупљању са истим поводом   могло се видети колико су текстови аутора, на неки начин, слични по мотивима и порукама. Очигледно је да су ауторе тиштали исти озбиљни проблеми наше просвете који се не решавају, већ се само умножавају и гуше и ђаке и наставнике.

И ове године су у програму учествовали и ученици, што је овој малој свечаности дало посебну драж. Краће сценске игре које су они са својим наставницима припремили, чинили су да расположење буде још пријатније и поред горчине у ауторским текстовима учесника.

Ученици седмог разреда ОШ „Свети Сава“ (Дуња Милијановић, Марко Љушић, Урош Марковић, Петар Миловић и Матија  Бисенић) извели су пригодан драмски текст под насловом За дан просветних јадника. Ученике је припремала и текст написала Марија Ћаловић, проф. српског језика. Марија Мирковић и Елена Колаковић, ученице осмог разреда исте школе,  говориле су  два краћа монолога из  Женских  разговора Душана Радовића. Припремала их је Наташа Пауновић, проф.  српског језика.

И овога пута гостовали су ученици из Гимназије. Милица Стојић, Марија Дроца,  Ана Радуловић, Лука Пајовић, Јанко Васовић и Вук Вујовић   извели су два скеча који су нас до суза насмејали. Ове ученике припремала је  Александра  Мишић, професор  српског језика.

Своје ауторске текстове говорили су: Оливера Крупеж, проф. српског језика у ОШ „Милица Павловић“, Наташа Турунташ, проф. српског језика у ОШ „Танаско Рајић“, Ђорђе Матијевић, проф. веронауке у ОШ „Свети Сава“, Богдан Пауновић, проф. српског језика и библиотекар у ОШ „Др Драгиша Мишовић“ и Наташа Пауновић.

Организатор вечери и аутор сценарија је Наташа Пауновић, а програм је водила Марија Крунић, проф. српског језика у ОШ „Свети Сава“.

Техничку подршку пружио нам је Драган Париповић, проф. информатике у ОШ „Свети Сава“.

Општи утисак гледалаца је да је приредба, у целини,  била занимљива и  да је својим квалитетом за нијансу премашила књижевне вечери са истим поводом из  претходних година.

Наташа Пауновић

Контакт
Можете нас контактирати на неки од следећих начина:
  • Драгише Мишовића 245
  • 032 / 367 - 774
  • sveti.sava_os@mts.rs