За будуће прваке

ШТА ЋЕ СЕ УЧИТИ У ШКОЛИ

Свакога дана ученици имају српски језик и математику, а неколико пута недељно, у зависности од разреда који похађају – свет око нас, ликовну и музичку културу, физичко и здравствено васпитање и пројектну наставу. Уз употребу активних метода за усвајање знања, часови се одвијају на иновативан начин. Уместо да лекције из сваког предмета учи одвојено, дете их усваја тако што их повезује са знањима из других области и на тај начин учи да самостално размишља.

Ту су и изборни предмети које сваки ученик бира, као и разне друштвене, културне, хуманитарне и спортске активности.

ВЕЛИКИ ОДМОР И ИСХРАНА

Заједничко за све јесте велики одмор и време предвиђено за оброке који се послужују у трпезарији.

Старији ученици понекад држе предавања о утицају здраве хране на наше здравље, памћење и расположење.

Ова предавања, по потреби, могу бити организована и за родитеље наших ђака, са циљем да и кућна исхрана буде усклађена са начелима здравог живота, која су важан део васпитања и образовања.

СЛОБОДНЕ АКТИВНОСТИ И ДОМАЋИ ЗАДАЦИ

У току једног радног дана има довољно игре и учења, одмора и задатака. Поред технолошки опремљених учионица, у школи се налази и простор за рекреацију. Дани предвиђени  за школски Фестивал науке, Васкршњу изложбу, Изложбу кућних љубимаца, приредбе и представе изгледају  као дивно, занимљиво и магично искуство јер се учење одвија кроз експерименте, истраживање и забаву.

Култура живљења, оријентација у простору и времену, односи са другим људима и умеће самоостваривања само су неке од важних вештина које сваки млађи основац свакодневно усавршава. Ако ученик иде у продужени боравак, домаћи задатак може да се уради у школи, јер времена има довољно, а ту је и подршка

СЕКЦИЈЕ И ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ

Школски дан оставља довољно времена за секције, ваннаставне и остале активности. Често имамо госте или идемо на излете и у посете, а слободно време у школи увек користимо да научимо, истражимо и усавршимо животне вештине. Заједно певамо, плешемо, вежбамо, правимо разне рукотворине, играмо се. Растемо заједно!

КАКО ИЗГЛЕДА ШКОЛСКИ ДАН ЈЕДНОГ ПРВАКА

 • Звоно у 8.30 најављује почетак часа.
 • Прваци улазе у своју учионицу, заузимају своја места у клупама, а понекад и уз музику раде вежбе за моторику руку и разгибавање.
 • На часу српског језика прваци се припремају за читање и писање кроз посматрање, слушање и разне друге активности.
 • Велики одмор почиње и прваци, весело жагорећи, уз пратњу учитељице одлазе у трпезарију где их чека доручак.
 • После паузе за доручак следи час математике. На њему учимо бројеве, да разликујемо и правилно именујемо облике, предмете, површи и линије. У учионици учитељица укључује пројектор који пројектује слике предмета који се окрећу у простору уз њихово именовање. Тако заувек памтимо, везујући назив уз слику, звук, светло и покрет.
 • Креативне активности се одвијају на часу ликовне културе, где ученици од разних материјала праве предмете, цртају, боје на задату тему, користе одређену технику и материјал којим ће остварити свој задатак.
 • На звук пиштаљке учитељица позива ђаке на час физичког васпитања, а време ће одлучити да ли на трави, фискултурној сали или спортским теренима.
 • После часова неки ученици одлазе кући, а неки остају у продуженом боравку.
 • Следи мали одмор уз слушање музике и гледање едукативних филмова, а затим ручак.
 • Поподневни боравак у школи је предвиђен за рад на домаћим задацима. Следе културно-забавне и спортске активности.
 • Радно време продуженог боравка је до 17.00 часова и завршава се доласком родитеља и одласком детета кући.
Контакт
Можете нас контактирати на неки од следећих начина:
 • Драгише Мишовића 245
 • 032 / 367 - 774
 • sveti.sava_os@mts.rs