Фестивал науке

Последњег дана првог полугодишта  у нашој школи је организован десети по реду Фестивал науке. Тема овогодишњег фестивала је била „Открића и личности из прошлости за дубок траг у будућности”.

Ученици старијих разреда су нас, под менторством својих предметних наставника, подсетили и указали на личности и открића из ближе и даље прошлости, које су допринеле бољем и богатијем животу, како у садашњости тако и у будућности.

Кроз интересантне експерименте и едукативне игре посетиоцима су дочарани свет науке и научних открића и свега што су за собом оставили Никола Тесла, Сима Лозанић, Александар Флеминг, Фернандо Магелан, Антон ван Левенхук.

Да је у здравом телу здрав дух, указали су нам ученици кроз интересантне презентације о историји српске кошарке.

На једној од поставки дат је омаж великанима српске и светске књижевности попут Јована Јоавановића Змаја, Милоша Црњанског, Шекспира, Агате Кристи, као и живот и дело сликарке Надежде Петровић. На духовно богатство и лепоту песме указано је ученичким презентацијама о Стевану Стојановићу Мокрањцу и поењу неколико световних композиција у извођењу певачке групе из музичке школе.

И ученици млађих разреда су узели учешће у реализацији овогодишњег фестивала у виду тематских поставки. У оквиру сваке сваке од поставки, били су изложени различити експонати, радови ученика којима су представили своја знања и спремно давали одговоре на питања посетилаца на тему Нове године, покретних слика и наше културне баштине.

Посетиоци су, надамо се, поред лепих утисака, напустили сајам са пригодним, фино упакованим поклонима у виду колачића, обележивача за књиге и слично.

Са осмехом на лицима поздравили смо се са свим посетиоцима и радујемо се сусрету и дружењу на некон новом сајму науке.

Више фотографија погледајте у галерији.

Контакт
Можете нас контактирати на неки од следећих начина:
  • Драгише Мишовића 245
  • 032 / 367 - 774
  • sveti.sava_os@mts.rs