Савиндан

Дан школе је и ове године протекао како и заслужује да се истакне дело и значај великог српског светитеља и просветитеља Светог Саве, чије име носи наша школа.
Светосавској свечаности су присуствовали ученици, родитељи, пензионери наше школе, представници локалне заједнице. Прославу је химном Светом Сави отворио хор, а затим је директор Мирослав Мандић одржао поздравни говор и том приликом је истакао и изузетне резултате које су наши ђаци остварили на разним нивоима такмичења.
Након обреда ломљења славског колача програм је започео здравицом коју је говорио Стефан Биочанин, ученик шестог разреда. Следиле су две краће драмске представе. Једну су извели ученици четвртог разреда са учитељицом Светланом Лалић, а другу петаци, чланови Драмске секције, које је припремао наставник српског језика и књижевности Милош Гвозденовић. Први део програма завршили су рецитатори, ученице петог и шестог разреда, које су песмом „Пођи“
пренеле дубоки смисао живота који се потврђује кроз сталну борбу и непосустајање ни у најтежим тренуцима. Рецитаоре је припремала наставница Наташа Пауновић.
Хор је са наставницом Јованом Лукић својим извођењем песама оставио врло снажан утисак на све присутне. Програм су играма из Црне Траве зачинили мали фолклорци, чланови КУД-а ФРА.
И ове године организован је квиз знања и вештина. Био је то занимљив „двобој“ између ученика старијих разреда „плаве“ и „црвене“ смене.
Овом приликом се захваљујемо домаћинима овогодишњег Савиндана Младену Ђуровићу и Петру Прелићу што су нам својим ангажовањем помогли да овај велики и значајан дан достојно прославимо.

Наташа Пауновић, професор српског језика и књижевности

Фотографије погледајте у галерији.

Контакт
Можете нас контактирати на неки од следећих начина:
  • Драгише Мишовића 245
  • 032 / 367 - 774
  • sveti.sava_os@mts.rs