Екипа наше школе трећа у квизу „МОЗГАЛИЦА“

И ове године, традиционално, и наша школа је узела учешће у квизу „Мозгалица“. За разлику од претходних година, једно од три  предтакмичења је реализовано  управо  у ОШ „Свети Сава“, где је наш тим победио и пласирао се у финале. Домаћин финала је била школа „Бранислав Петровић“ из Слатине.

С обзиром на то да је ове године учествовало 12 школа из нашег округа, ово је диван начин да ученици кроз игру и дружење развијају и позитиван такмичарски дух. Не треба заборавити и едукативни карактер овог дружења, јер су питања у квизу из различитих области (предмета), а у оквиру градива које се обрађује у основној школи.

У среду, 8. јуна је било финално такмичење на коме је учествовала и наша школа. Овогодишњи представници, у складу са пропозицијама самог такмичења (четири ученика, по један ученик из сваког разреда) су: Љубица Каранац, ученица V разреда, Бранкица Стојановић, ученица VI разреда, Никола Капларевић, ученик VII разреда и Анђелија Трмчић, ученица VIII разреда. У занимљивом надметању, ученици наше школе су освојили треће место и бронзано одличје.

Са осмехом на лицима се поздрављамо са другарима из других школа и радујемо се новом сусрету и дружењу и наредне године.