Путовање кроз чаробни свет књига

Дана 3. новембра 2021. године ученици 5/1 посетили су Градску библиотеку „Владислав Петковић Дис“ са наставницом српског језика Маријом Ћаловић.

Библиотекари Дечјег одељења су дочекали ученике пригодном и информативном причом о библиотеци, одељењима која постоје у оквиру Градске библиотеке, подсетили су их како се постаје члан библиотеке и на библиотечка правила везана за позајмљивање књига. Разговарало се о нашем песнику по коме библиотека носи име и о великој манифестацији која се одржава у нашем граду Дису у част – о Дисовом пролећу. Путовање је настављено кроз неколико одељења на два нивоа зграде: до позајмног одељења за одрасле читаоце, потом до научног дела и читаонице у којој вредни студенти вредно припремају испите, завичајног одељења, читаонице дневне штампе где су пензионери најбројнији посетиоци. Последња станица била је депо у коме се чувају пожутеле књиге старе и по осамдесет година!

Верујмо да ће бар неким ученицима ово путовање кроз чаробни свет књига дати идеје које ће им променити живот! Јер „књиге су најтиши и најсталнији пријатељи. Оне су најприхватљивији и најмудрији саветници и најстрпљивији учитељи!“ (Чарлс Елиот)